Messi nieuwe aanvoerder van FC Barcelona na vertrek Iniesta

Nieuws

Sport Nieuws / Nieuws 69 Views

Een grote verrassing is het niet, maar Lionel Messi is de nieuwe aanvoerder van FC Barcelona. De spelersgroep van de Spaanse kampioen besloot voor de start van het nieuwe seizoen dat de 31-jarige sterspeler uit Argentinië voortaan de band moet dragen.


Sergio Busquets is benoemd als 2e aanvoerder, Gerard Piqué is 3e captain en Sergi Roberto draagt de band als de eerste 3 aanvoerders niet spelen. Het viertal vormt daarmee ook de spelersraad van de Spaanse topclub. De laatste niet-Spaanse aanvoerder van FC Barcelona was Phillip Cocu in 2004. De afgelopen 14 jaar waren achtereenvolgens Carles Puyol, Xavi en Andrés Iniesta de vaste aanvoerders.

FC Barcelona start het nieuwe seizoen zondagavond (22.00 uur) in het Marokkaanse Tanger met de strijd om de Spaanse Supercup tegen Sevilla, dat vorig seizoen in de finale van de Copa del Rey met 5-0 klop kreeg van FC Barcelona.

Messi begint aan zijn 15e seizoen in de hoofdmacht van FC Barcelona. De 5-voudig winnaar van de Gouden Bal scoorde tot nu toe 552 keer in 637 wedstrijden voor FC Barcelona, waarmee hij al 32 prijzen won.


FC Barcelona on Twitter


Cuatro capitanes de la cantera 1⃣ Messi 2⃣ Sergio 3⃣ @3gerardpique 4⃣ @SergiRoberto10 https://t.co/QjxGiBEp40

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

Comments