Lief! 13-jarig Ajax-supportertje geeft shirt weg aan kindje in rampgebied Lombok

Nieuws

Sport Nieuws / Nieuws 44 Views

Wat lief! De 13-jarige Ajacied Cas Binnendijk was met zijn ouders op vakantie op het Indonesische eiland Lombok toen daar 2 zware aardbevingen waren. Door die bevingen zijn veel mensen dakloos geworden op het eiland en dat maakte grote indruk op de jonge Ajax-supporter.


Een paar dagen voor de bevingen had hij nog gevoetbald met wat jongens die voetbaltrainingen krijgen van de opa van Cas. En nu hadden die jongens niets meer.

Hardcore Ajaxfan
Dat deed de jonge Ajacied wel iets, waardoor hij besloot iets van zichzelf weg te geven aan een van de voetballertjes daar waar hij het goed mee had kunnen vinden. "Cas heeft altijd veel Ajaxshirts mee. Hij is hardcore Ajaxfan en is trouw aan al zijn oude teneus. Hij doet er nooit eentje weg", vertelt zijn moeder aan Ajax Life.

Nu ook nog z'n huis kwijt
Maar daar kwam nu toch verandering in, want na de bevingen begon de familie Binnendijk in hun koffers te zoeken naar spullen, zoals kleding, die ze weg konden geven aan de mensen die alles kwijt zijn door de natuurramp. "Cas zag een van zijn Ajaxshirts liggen en zei: 'mam, die wil ik geven aan dat jongetje met wie ik heb gevoetbald. Die had al niks en nu heeft hij ook geen huis meer."

En dus gaf de jonge Ajacied zijn shirt weg aan een jongetje dat niets meer heeft. Een klein, maar prachtig gebaar.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

Comments